Kryptovaluutan ostaminen sujuu helppojen vinkkien avulla

post thumb
Teknologia
kirjoittanut Kati/ 02 Jun 2021

Kryptovaluutan ostaminen sujuu helppojen vinkkien avulla

Kryptovaluutan ostaminen on hyvin helppoa. Valuuttaa voi ostaa niin ulkomaisilta kuin kotimaisiltakin sivustoilta nopeasti vaikkapa verkkopankkitalletusta käyttäen. Ostaminen onkin monille se paras ja helpoin tapa hankkia eri kryptovaluuttoja, sillä kryptovaluuttojen louhinta esimerkiksi vaatii paljon resursseja ja teknistä ymmärtämistä. Tavallisen käyttäjän kannattaakin usein ostaa valitsemaansa kryptovaluuttaa, johon on nykyään valtavasti vaihtoehtoja. Lue seuraavaksi askel askeleelta kuinka ostat kryptovaluuttaa.

Kryptovaluutan ostaminen vaatii huolellisuutta

Virtuaalista valuuttaa ostaessa sinun on ensinnäkin etsittävä turvallinen sivusto sen ostamista varten. Esimerkiksi monet suuret ja tunnetut sivustot ovat hyvä vaihtoehto aloittelijoille. Suomalaisille ostajille on olemassa myös täysin suomenkielisiä sivustoja, kuten suomalaiset Coinmotion ja Northcrypto. Voit niin ostaa, myydä kuin säilyttääkin valuuttaa näillä sivustoilla. Voit tosin halutessasi siirtää rahat myös erilliseen, valitsemaasi kryptovaluuttalompakkoon.

Kannattaa muistaa, että monet kryptovaluutat voivat romahtaa tai nousta arvoltaan nopeasti. Tarkkaile siis kurssia ja osta kurssin ollessa sopiva. Ostaminen tapahtuu luomalla tili ostosivustolle ja tallettamalla sinne euroja sivuston tarjoamien maksutapojen, kuten verkkopankkisiirron tai luottokortin avulla. Voit myös joutua vahvistamaan henkilöllisyytesi. Tämän jälkeen voit etsiä valitsemasi kryptovaluutan ja ostaa sitä tarvittavan määrän.

Ota huomioon nämä asiat

Jo ennen virtuaalisen valuutan ostamista kannattaa ottaa huomioon muutama asia – kuten verotus. Virtuaalivaluuttojen käytöstä ja louhinnasta tulevat tulot ovat nimittäin veronalaisia Suomessa. Huomioi siis kuinka käytät valuuttaa ja tee tarvittavat ilmoitukset verottajalle. Muista myös se, että valuutan ostamiseen tarkoitetut sivustot eivät ole joka sivuston tapauksessa hyviä paikkoja pitkäaikaiseen valuutan säilytykseen, vaan tällöin kannattaa harkita turvallisempaa kryptolompakkoa.