Litecoin arvo verrattuna bitcoiniin

post thumb
Teknologia
kirjoittanut Kati/ 18 Jan 2022

Litecoin arvo verrattuna bitcoiniin

Litecoin on suosittu ja tunnetuimpia kryptovaluuttoja Bitcoinin rinnalla. Se onkin lähtöisin Bitcoinin lähdekoodista, joten sekin on louhittava kryptovaluutta. Avoimen lähdekoodin voi kopioida täysin vapaasti, joten ihan kuka tahansa voi luoda oman kryptonsa. Litecoin ei ole Bitcoinin hard fork eli siitä haarautunut lohkoketju. Se on täysin itsenäinen lohkoketju ja valuutta. Litecoin arvo on kuitenkin kehittynyt hyvin samalla tavoin kuin Bitcoinin ja sen korkein arvo yli 300 euroa oli joulukuussa 2017.

Kurssi ja Litecoin arvo

Monet tekijät vaikuttavat Litecoin kurssiin ja niistä tietenkin tärkein vaikuttaja on kysyntä ja tarjonta sekä se, millaiset odotukset on tulevaisuudelle. Jos sijoittajat ovat sitä mieltä, että se kehittyy tulevaisuudessa ja uskovat siihen vakaasti, se kerää huomiota. Hinta voi nousta reilustikin. Litecoinia on tarjolla markkinoilla paljon, se tosin vaikuttaa myös sen arvoon. Vuoden 2020 aikana Litecoinin kurssi oli nousujohteinen ja vuoden 2021 lopussa sen arvo oli noin 200 dollaria.

Markkina-arvo heti vuoden 2022 alussa on 7,5 miljardia dollaria. Litecoin on pysynyt yleensä top 10 listalla, jos mukaan otetaan kaikki kryptovaluutat. Mutta tällä hetkellä sen sija on suunnilleen 20 paikkeilla. Tilanne tosin voi muuttua suuntaan tai toiseen hyvinkin nopeasti. Enimmäismäärä, mitä Litecoinia voi olla markkinoilla, on 84 miljoonaa. Tulevaisuus näyttää, miten Litecoinin arvo edelleen kehittyy.

Kryptovaluutan hyödyt

Kryptovaluuttojen käytössä on omat hyvätkin puolensa. Ne ovat turvallisia käyttää, koska rahansiirroissa ei tarvita henkilötietoja lainkaan. Pankkitilejä viranomaiset pystyvät jäädyttämään, mutta eivät kryptovaluuttoja. Kryptoja säilytetään yleensä virtuaalisessa lompakossa eivätkä ne tarvitse lainkaan vartioituja holveja. Sijoittaminen Litecoiniin on yhtä mielenkiintoista kuin erilaisiin osakkeisiin. Samalla tavoin sen arvoa voi seurata sekä ostaa ja myydä niitä kuten sijoituksia muutenkin. Tärkeä seikka on myös se, että niitä ei hallitse ulkopuoliset tahot vaan vertaisverkko.